I et samarbejde med en række eksterne partnere sætter OKNygaard fire højaktuelle temaer til debat på Torvet 44, Have og Landskab ’21. Gæster, tilhørere og forbipasserende er velkomne til debat og erfaringsudveksling.
Det hele starter med en samarbejdsworkshop …
’’Hvad nu hvis vi kunne gennemføre projekter på den halve tid og med dobbelt effekt? Vi påstår, at gode relationer og en fælles forståelse af det samlede projekt er grundlaget for at tackle de vanskeligheder, der opstår undervejs. Inden opstart af større projekter inviterer vi bygherre og rådgiver til en 3,5 timers samarbejdsworkshop. Her bliver vi klogere på hinanden og de forventninger, som vi har til en god proces. Vi opstiller et sæt spilleregler for hvordan vi løser uoverensstemmelser og sikrer et godt samarbejde gennem hele projektet. Og det virker’’ – Jakob Arler, Business Partner, OKNygaard.
Biodiversitet kommer ikke af sig selv – og det passer ikke sig selv
’’For at anlægge og pleje et biodiverst område, er det vigtigt at se på de lokale forhold. Det kan være forhold som mængden af lys, skygge, fugt og vand eller næringen i jorden, men det er også kvaliteten af den eksisterende natur. Natur tager tid at udvikle, så det er vigtigt at bevare dét, der allerede virker, og pleje det bedst muligt, før man tager stilling til, om der skal anlægges flere biodiverse elementer. For at vedligeholde et biodiverst område skal plejeplanen både skabe oplevelser og indrettes efter årstider, habitatet, samt dyr, fugle og insekters livscyklus’’ – Lisbet Juul Jørgensen, driftsleder OKNygaard.
Regnbede og LAR-løsninger kræver pleje for at fungere
’’Når ekstensive LAR–anlæg driftes, skal både det ønskede udtryk og biodiversiteten bevares, samtidig med at det vandtekniske skal fungere. For OKNygaard er det vigtigt at tilrettelægge en drift, som fastholder de tanker og elementer, der lå bag designet af det ekstensive LAR-anlæg.
Vi opsamlerden praktiske og teoretiske viden, der allerede er investeret i forskellige udviklingsprojekter. Vi dokumenterer viden, som efterfølgende kan være med til at klæde branchen på til fremtidens klimatilpasningsløsninger’’ – Kristoffer Sindby, udviklingschef for klimatilpasning OKNygaard.
Bæredygtighed skal være rentabelt
’’I OKNygaard har vi valgt at bruge udtrykket ”bæredygtighed” i stedet for ”virksomhedernes sociale ansvar” eller ”CSR”. Vores mål er at levere flest mulige bæredygtige fordele. Bæredygtig rentabilitet er et centralt element i denne strategi. Vi vil vise, at OKNygaard leverer ydelser, der er rentable, har en positiv social effekt, og som er både miljø- og klimavenlige. Vi vil vise, at det ikke er nødvendigt at gå på kompromis med rentabilitet for at være bæredygtig’’ – Ole Kjærgaard, adm. direktør OKNygaard.
Faktaboks:
Kom og vær med til at sætte dagsordenen.
Gratis billet hentes på: www.haveoglandskab.dk
Det fulde program:
25/8 kl. 13:00 – 14:00
”Findes der en tredje vej, der sætter os i stand til at gennemføre projekter, hurtigere og økonomisk mere fordelagtigt for alle parter?”
Mød Morten Dohrmann, CEO, idverde Danmark og Jakob Arler, Business Partner, OKNygaard.
26/8 kl. 10:30 – 11:30
”Hvad er vigtigt, når ekstensive LAR–anlæg skal driftes – både for at bevare udtrykket og biodiversiteten samtidig med, at det vandtekniske fungerer?”
Mød Lærke Kit, Landskabsarkitekt, VandCenter Syd og Kristoffer Sindby, Udviklingschef klimatilpasning, OKNygaard.
26/8 kl. 13:00 – 14:00
”Kan vi som branche pålægge vores samarbejdspartnere et bæredygtighedsansvar og stille krav om fx social engagement eller særlige klimaindsatser?”
Mød Anne Cecilie Lysbo, Marketingdirektør, GSV og Michael von Bülow, PMO, idverde Danmark.
27/8 kl. 10:30 – 11:30
”Hvordan drifter vi biodiversitet – som ren vildskab eller faglig pleje af nye grønne byrum og områder?”
Mød Katrine Turner, Biolog, Vildskab.dk og Lisbet Juul Jørgensen, Driftsleder OKNygaard.