Danmarks førende anlægsgartner deltager igen i år med en særudstilling på Building Green København. Denne gang om ’’naturen i byen’’, hvor idéer og tanker om fremtidens bynatur tages til næste niveau. På messen lanceres også idverdes nye biodiversitetskoncept kaldet Natur+.
Samfundet står overfor markante grønne kriser, som gør det oplagt at samtænke de steder, hvor mennesker i stigende grad opholder sig – i byerne – med udviklingen af mere og bedre natur. Det kræver dog, at flere aktører på tværs af værdikæder er åbne for at prioritere grønne kvadratmeter – og at det gøres i sammenhæng med byggeriet fremfor til sidst, når de endelige streger er tegnet.
Det mener idverde – Danmarks førende anlægsgartnergruppe. Og netop derfor er naturen i byerne omdrejningspunkt for dette års idverde-udstilling på Building Green København.
På den naturinspirerede stand – der bliver en mini-kopi af Havneholmen metrostation, som ’Malmos – en del af idverde’ netop har realiseret – får biodiversitet en særlig rolle. Rasmus Karkov, markedsdirektør i idverde, vil bl.a. præsentere anlægsgartnerkoncernens nye biodiversitetskoncept ’’Natur+’’ i en pop-up samtale med Ørsted.
Naturpositiv 360 graders-tilgang som grundlag for øget biodiversitet
Natur+ er et 360 graders-koncept, som skal gøre det simplere for virksomheder, forsyningsselskaber, offentlige myndigheder, boligforeninger og andre B2B-segmenter at opnå større biodiversitet på deres arealer. Gennem fire faser tilbyder idverde – ud fra kundens visioner og arealernes status quo – både kortlægning og rådgivning samt etablering og den efterfølgende pleje, monitorering og tilpasning.
Stor kompleksitet, manglende fælles metoder og standarder samt behovet for data og benchmarking for at kunne imødekomme ESG-krav er ofte en stopklods, når det kommer til arbejdet med biodiversitet. Samtidig betyder det stigende pres fra forbrugere såvel som medarbejdere, at mange af landets virksomheder i dag skal kunne ’walk the talk’ og både dokumentere og demonstrere, at de gør en forskel for natur og klima.
Rasmus Karkov, markedsdirektør, uddyber:
“Vi ser en kæmpe efterspørgsel på hjælp til at omdanne arealer til natur, der understøtter større biodiversitet og som man samtidig kan monitorere og følge udviklingen af. Det er både på rådgivningssiden, men også den konkrete udførsel og den efterfølgende pleje. Kompleksiteten og den påkrævede specialistviden og know-how gør dog, at mange nøler med at komme i gang. Den opgave går vi i idverde nu all-in på at gribe sammen med vores kunder og markedet’’.
Et godt eksempel på det vigtige samspil mellem fagspecialister og dem, der ligger inde med de store arealer, som virkelig kan rykke noget på biodiversitetskontoen, er idverdes pilotprojekt med Ørsted og deres Workplace Sustainability-afdeling. I et tæt samarbejde er de indledende faser igangsat – herunder observation og kortlægning af allerede tilstedeværende arter og det potentiale, som arealerne rummer, mens der fra næste år skal sættes strøm til en række idéer og initiativer, der skal øge forudsætningen for biodiversitet på flere af Ørsteds adresser.
De foreløbige erfaringer fra pilotprojektet og meget mere kan opleves på idverdes udstilling ’’Naturen i byerne’’ under Building Green i Forum den 30-31. oktober 2024.
Faktaboks:
- Mød idverde Danmark på Building Green i Forum den 30-31. oktober (balkonen – stand 177).
- idverde og datterselskabet Malmos – en del af idverde står bag særudstillingen ’Naturen i byerne’ og 6 events samt et netværksarrangement i løbet af Building Green. Se hele programmet her (link: https://www.idverde.dk/Nyheder/naturen-i-byerne-paa-building-green/)
- Lanceringen af Natur+ med idverde Danmark og Ørsted finder sted onsdag den 30. oktober kl. 10.30-11.00